Szef kuchni poleca
Polędwiczki wieprzowe grillowane 51 ZŁ
w sosie z grzybów z kopytkami z wody i surówką firmową, (eng: Grilled pork loin with mashroom sauce, boiled gnocchi and salad (mixed lettuce, tomatoes, cucmber, red onion, pepper and vinaigrette dressing))
Pieczone żeberka wieprzowe 49 ZŁ
z ziemniakami opiekanymi, sosem tzatziki i mixem sałat (eng. Baked pork ribs with potatoes, tzatziki sauce and mix of salads)
Koryto Szefa kuchni 240 ZŁ
Pierś grillowana 2 szt., golonka 2szt., paluchy drobiowe 4 szt., boczek z rusztu 2 szt., szaszłyki drobiowe 2 szt., polędwiczki wieprzowe 2szt., ziemniaki opiekane i frytki, wachlarz surówek (eng. Chief's platter for 4 (2) Grilled chicken breasts, (2) pork knuckles, (4) chicken fillets on a stick, (2) grilled sausages, (2) chocken shashliks, (2) pork necks, roasted potatoes, french fries and mix of salads
Policzki wieprzowe konfitowane 49 ZŁ
z sosem z zielonego pieprzu z dodatkiem warzyw, z ziemniakami opiekanymi i mixem sałat ( eng. Pork cheek confit, with green pepper sauce, mix of vegetables, roasted potatoes and mix of salads)
Kaczka pieczona 58 zł
w sosie żurawinowo - jabłkowym z opiekanymi ziemniakami lub opiekanymi kopytkami oraz buraczkami zasmażanymi + jabłko z pieca (eng. Roasted duck in cranberry and apple sauce, with a choice of roasted potatoes or rosted gnocchi, fried beets and a baked apple)
Przekąski
Sałatki
Do każdej sałatki serwowana jest ciabatta z masłem czosnkowym (eng. Salads are server with ciabatta with garlic butter.)
Sałatka grecka 29 ZŁ
Mix sałat, pomidor, ogórek, oliwki, ser feta, cebula czerwona, papryka, sos winegret (eng. Greek salad, mix lettuce, tomatoes, cucmber, olives, feta cheese, red oion, pepper and vinegrette dressing)
Sałatka dyniowa vege 29 ZŁ
Słodka dynia, orzechy nerkowca, pomidory koktajlowe, malinowy sos balsamiczny, mix sałat, kiełki ( eng. Sweet pumpkin, cashew nuts, cherry tomatos, rasberry vinegar, mix malads and sprouts)
Sałatka dyniowa z kurczakiem 34 ZŁ
Grillowana pierś z kurczaka, słodka dynia, orzechy nerkowca, pomidory koktajlowe, malinowy sos balsamiczny, mix sałat, kiełki (eng. Grilled chicken filet, sweet pumpkin, cashew nuts, cherry tomatos, rasberry vingar, mix malads and sprouts
Zupy
Żur spod strzechy z jajkiem i kiełbasą 18 ZŁ
Sour soup ( made from fermented rye flour ) with egg and sausage
Dania z chlewika
Kotlet Górala 27 Zł
Schab panierowany z plastrami kiszonego ogórka oraz boczku, zatopiony pod serem i oscypkiem. (eng. Breaded pork chop with cheese and potato pancake with traditional sauce )
Dania z kurnika
Filet po Góralsku 27 Zł
Pierś z kurczaka smażona soute, podana z prażonym oscypkiem i sosem z grzybów leśnych. (eng. Chicken breastwith traditional smoked ewe's milk cheese and wild mushroom)
Piramidka drobiowa 29 ZŁ
Placki ziemniaczane przekładane polędwiczkami drobiowymi w sosie z leśnych grzybów. (eng. Potato pancakes stuffed with chicken sirloin and wild mushroom sauce )
Chrupiący filet w sosie miodowo-czosnkowym 22 ZŁ
(eng. Crispy chicken breast in honey and garlic sauce )
Dla tych co nie lubią okopconego mięsa
Penne z łososiem w sosie śmietanowo-szpinakowym 33 ZŁ
(eng. Penne pasta with baked salmon in creamy spinach sauce
Dodatki
Ketchup, musztarda, majonez, chrzan, sos czosnkowy 2 ZŁ
(eng. Ketchup, mustard, mayonnaise, horseradish sauce, garlic sauce)
A może się upchnie
Deser Kuczowski 19 ZŁ
- sernik z bitą śmietaną (eng. Cheese cake with choclate glazed and whipped cream)
Deser firmowy 24 ZŁ
Szarlotka na ciepło z lodami, owocami i bitą śmietaną. (eng. Homemade apple cake with fruits, ice cream and whipped cream)
Napoje gorące
Herbata Richmont (imbryk 0,5l) 15 ZŁ
Ceylon Gold, Earl Grey, Rooibos, miodowo-ananasowa, hibiskus i dzika róża, zielona, miętowa (eng. Black ceylon, Earl grey, Honey and pineapple, Green, Mint, Hibiscus and wild rose)
Herbata Sir William’s smakowa 9 ZŁ
malinowa, zielona, owoce leśne ( eng. Raspberry, green ,forest fruit)
Napoje zimne
Piweczko z beczki i buteleczki
Alkohol z wyższej półki
Gorzałka
Nemiroff De Luxe Inked Colection 50 ml - 8 ZŁ / 0,5L - 80 ZŁ
Odważna pomarańcza, Dzika żurawina, Płonąca gruszka (eng. Bold Orange, Wilde Cranberry, Burning Pear)
Wina
Georgian Valles Alazani 0,75L - 68 ZŁ
wino półsłodkie, gruzińskie z regiony Kakheti, szczep: saperavi
Freixenet Carta Nevada 0,75L - 60 ZŁ
(Sparkling Wine) wino półwytrawne, hiszpańskie z regionu Kataloni, szczep: Macabeo, Xarel-lo oraz Parellada
Quint Las Cabras kieliszek 125 ml - 12 ZŁ / 0,75L - 68 ZŁ
(Red Wine), wino wytrawne, chilijskie z regionu Rapel Valley, szczep: cabernet sauvignon, merlot
Merlot Casa Defra 0,75L - 78 ZŁ
( Red Wine ), wino półwytrawne, włoskie z regionu Veneta, szczep: merlot
Georgian Valleys Rose kieliszek 125 ml - 12 ZŁ / 0,75L - 70 ZŁ
wino półsłodkie, gruzińskie z regionu Kakheti, szczep: sapervi
Qiunata Las Cabras – white wine 0,75L - 68 ZŁ
wino wytrawne, chilijskie z regionu Cachapoal, szczep: chardonna
Georgian Valleys Sachino – white wine kieliszek 125 ml - 12 ZŁ / 0,75L - 63 ZŁ
wino półwytrawne, gruzińskie z regionu Kakheti, szczep: rkatsiteli
Drinki - mniej lub bardziej niebezpieczne
Płonąca gruszka 22 ZŁ
/Nemiroff - gruszka palona, sok z limonki, syrop cukrowy, Tonic Kinley, plaster gruszki/
Moijto 24 ZŁ
/gin Bulldog, syrop cukrowy lub cukier trzcinowy, 2 ćwiartki limonki, Sprite, listki mięty/